Herdenking oorlogsslachtoffers WW II op 15 augustus 2020

Het was dit jaar, i.v.m. de Corona restricties niet mogelijk de dodenherdenking bij het Koopvaardijmonument “De Boeg” te Rotterdam, bij te wonen..
Wel werd op 15 Aug. de herdenkingsbijeenkomst te Egmond aan Zee gehouden. Tijdens deze sobere, doch mooie bijeenkomst werden de slachtoffers herdacht die op zee om het leven zijn gekomen, en diegene die in kampen zijn omgekomen. Tevens werd speciale aandacht geschonken aan de mensen die de oorlog, zeer psychisch geschonden, hebben overleefd, doch dat zij zelf en ook hun naasten in hun omgeving hier erg veel last van hebben ondervonden. Zij konden vaak niet hun verhaal kwijt van de gruwelijkheden die zij tijdens de Japanse bezetting hebben meegemaakt.

Bijgaand enkele foto’s van deze herdenkingsbijeenkomst waar de heren Piet Bijl, namens de Vereniging van oud personeel der KPM en Sjef van Raamsdonk, namens de vereniging van oud personeel der KJCPL, in aanwezigheid van hun echtgenoten, bloemstukken hebben gelegd bij de gedenkmonumenten van beide rederijen in het tehuis voor oud zeevarenden van de Prins Hendrik Stichting.