Herdenking 15 aug 2016 te Egmond aan Zee


In aanwezigheid van meer dan 30 personen vond ook dit jaar op 15 augustus, in het museum van de Prins Hendrik Stichting te Egmond aan Zee, de herdenking plaats ter nagedachtenis aan de, in de 2e wereldoorlog, omgekomen collega’s in dienst van de KPM en JCJL. Met toespraken door dhr. E.G. van Tellingen namens de KPM- en dhr. F.J. Broersma namens de KJCPL –vereniging, werd stilgestaan bij de gebeurtenissen toentertijd en waarom herdenken ook in de toekomst belangrijk blijft. Namens de leden van beide verenigingen werd door dhr. Th. G. Pondaag bij het KPM monument en door dhr. F.J. Broersma bij de JCJL –plaquette, een bloemstuk gelegd.

Na de plechtigheden was er tijdens de nazit, in de nieuw ingerichte bar van het tehuis, tijd voor een drankje; waarna gezamenlijk in het restaurant van een nasimaaltijd werd genoten.

Namens alle aanwezigen bedanken wij het management van Zorgcirkel locatie “Prins Hendrik”, dhr. G. van Herwijnen en mevr. J. Zonneveld en hun team voor de ontvangst en de goede verzorging voor en na de herdenkingsplechtigheid. Ook bedanken wij KJCPL-lid, dhr. P. Brouwer, vrijwilliger van het museum, voor het treffen van de voorbereidingen voor deze herdenking.

Pieter van den Hoek

Speeches werden gehouden door:
Evert van Tellingen
en Fred Broersma .